top of page
Image by Ong Cheng Zheng

Kota Kinabalu - Kundasang

Malaysia

4D3N Honeymoon Kota Kinabalu - Kundasang (Premium)

Kota Kinabalu - Kundasang - Pulau Manukan - Pulau Mamutik

Bermula 

From RM8059 / couple

-

aru_02.jpg

HARI 1 : KUALA LUMPUR - KOTA KINABALU

 • Ketibaan di Lapangan Terbang Kota Kinabalu. Anda akan dijemput oleh wakil syarikat dan bergerak ke Kundasang. Kemudian melawat ke Masjid Terapung yang terkenal kerana kelihatan seolah terapung dipermukaan air. Singgah sebentar di Rumah Terbalik, dan seterusnya ke Jambatan Tamparuli yang merupakan simbolik pekan Tamparuli. Selepas itu, bertolak terus ke Kundasang (2 jam). Singgah sebentar di Pekan Nabalu sebelum ke Kinabalu National Park(optional) untuk bergambar berlatarkan Gunung Kinabalu. Kemudian anda akan dibawa ke Pekan Kundasang dan check in di penginapan Ausvilla Kundasang.

HARI 2 : KUNDASANG - KOTA KINABALU

 • Sarapan pagi. Anda akan dibawa melawat Desa Cattle Farm yang dipanggil New Zealand Sabah kerana pemandangannya. Lawatan akan diteruskan ke Magical Garden untuk mengambil gambar sebagai kenangan, terutama di kawasan yang mempunyai pemandangan indah atau suasana menarik. Seterusnya, anda akan dibawa mengunjungi Alpaca Club, di mana pencinta Alpaca boleh membelai dan memberi makan kepada haiwan yang mesra, di tengah-tengah latar belakang alam semula jadi yang tenang dan Mt.Kinabalu. Kemudian, singgah di Fish Spa Village untuk pengalaman Spa ikan di sungai nyaman sebelum bertolak ke Kota Kinabalu. Seterusnya, melawat Mari-Mari Cultural Village untuk melihat tradisi dan adat resam 5 suku utama Borneo dan melihat warisan kekayaan budaya Sabah. Makan malam dan check in di penginapan Sutera Harbour.

HARI 3 : KOTA KINABALU

 • Sarapan pagi dan bertolak ke Jeti Jesselton Point. Terokai keindahan hidupan marin Sabah di 2 buah pulau di Taman Marin Tunku Abdul Rahman. Perhentian pertama anda adalah di Pulau Mamutik. Terkenal dengan pasir yang putih, disini anda boleh melakukan aktiviti sukan air (optional activity). Seterusnya, anda akan ke Pulau Manukan yang terkenal dengan keindahan terumbu karang. Disini juga anda boleh melakukan aktiviti sukan air iaitu snorkeling di laut biru biru yang jernih untuk menyaksikan ikan tropika berwarna-warni dan terumbu karang yang cantik. Kemudian, anda akan dibawa untuk Sunset Dinner Cruise. Anda akan berada di atas kapal layar dan menikmati matahari terbenam sambil menyusuri pulau-pulau dan perkampungan air yang terletak di pantai barat Sabah. Anda berpeluang melihat dan mendengar persembahan ‘live band’ di atas kapal sambil menikmati makan malam yang dihidangkan. Pulang ke hotel dan berehat atau aktiviti free & easy.

HARI 4 : KOTA KINABALU - KUALA LUMPUR

 • Sarapan pagi. Checkout penginapan dan anda akan dibawa membeli belah di Pasar Filipin, Jamilah Jewellery serta Cocoa Kingdom untuk pembelian cenderamata sebelum bertolak ke Lapangan terbang Kota Kinabalu.

PACKAGE INCLUDED

 • Penginapan Hotel 2-3 bintang lengkap sarapan pagi (kota Kinabalu)

 • Penginapan Hotel 2-3 bintang lengkap sarapan pagi (kundasang)

 • Tiket Lawatan seperti yang tertera dalam jadual

 • Airport transfer & Pengangkutan van selesa (driver cum guide) untuk 4 hari

PACKAGE EXCLUSION

 • Tiket Penerbangan, luggage ataupun meals on board

 •  Kinabalu Park (RM15) | Canopy Walk (RM5) atau lawatan optional lain yang tidak dinyatakan.

 • Optional : Kos makan tengahari dan makan malam. (kos anggaran rm10-20/meals)

 • Sebarang kosseperti Pengangkutan pada hari ke-4 (free & easy)

 • Insuran perjalanan

IMPORTANT NOTES

 • Jadual akan diubahsuai mengikut waktu penerbangan anda

Berhubung terus dengan team kami untuk sebarang persoalan berkaitan persiapan percutian anda.

Cik Salina

Tour Consultant Exec

Cik Fizah

Tour Consultant Exec

bottom of page