top of page

6H4M BEIJING - TIANJIN - GUBEI WATER TOWN

BEIJING - TIANJIN - GUBEI WATER TOWN

Bermula 

RM4640 / person

Malaysia Airlines

1671781164.jpg

JADUAL PERJALANAN

HARI 1 : Kuala Lumpur - Beijing
Berkumpul di KLIA untuk menaiki penerbangan ke Beijing.

HARI 2 : Beijing - Simatai

 • Merasai pengalaman aktivti bebas yang menakjubkan di Gubei Water Town, sebuah bandar kebudayaan terkenal di sekitar Beijing. Tetamu akan dihidangkan dengan pelbagai aktiviti percuma dan pemandangan gunung yang hijau, sungai yang mengalir di tengah bandar serta tembok besar Simatai. Bandar ini juga menjadi tumpuan untuk pelbagai penggambaran iklan dan filem disebabkan senibina traditional serta budaya kuno China yang masih dikekalkan.

HARI 3 : Simatai - Beijing

 • Menaiki kereta kabel menuju ke Simatai Great Wall, Tembok besar Simatai ini sepanjang 5.4km dan mendapat gelaran pemandangan terbaik di dunia pada 2012 serta merupakan bahagian tembok besar China yang terbaik. Lawatan ke Burning Cream Center, sebuah pusat perubatan tradisional China yang menggabungkan pelbagai herba yang digunakan turun-temurun.

 • Melawat Bird Nest Stadium yang merupakan sebuah stadium ikonik pada Sukan Olimpik Beijing 2008. Ini kerana rekabentuknya sangat unik seakan sarang burung, di mana struktur luaran stadium diperbuat daripada besi keluli yang dianyam menghasilkan corak seperti jeriji. Berfoto di Water Cube yang merupakan salah satu lokasi acara Olimpik berbentuk kiub besar buih sabun dan kini telah diubahsuai menjadi taman air dan juga sebagai taman beriadah.

HARI 4 : Beijing

 • Melawat Herbal Medicine Center, pusat perubatan traditional cina yang menggunakan herba yang berkualiti yang diiktiraf oleh Kementerian Kesihatan China.

 • Melawat Tiananmen Square yang merupakan sebuah dataran yang penuh dengan sejarah. Antaranya adalah tragedi demonstrasi pro demokrasi para pelajar universiti pada tahun 1989. Di sini terdapat binaan penting seperti Monument to the People's Heroes, Great Hall of the People dan Gate of Heavenly Peace selain Mausoleum of Mao Zedong dan National Museum of China.

 • Forbidden City: Kompleks istana berusia lebih 600 tahun yang dibina pada tahun 1406 semasa Dinasti Ming. Kota istana yang dikelilingi tembok setinggi 8m dan parit ini menjadi kediaman dan pusat pemerintahan maharaja China sehingga tahun 1924. Kompleks istana ini terbahagi kepada 2 bahagian; Outer dan Inner Court. Tetamu pastinya merasa kagum dengan senibina China sebaik sahaja melangkah masuk melalui Meridian Gate. Tarikan p aling utama di kota ini ialah Hall of Supreme Harmony yang menjadi dewan menghadap maharaja China dan perkahwinan diraja, disamping Palace of Heavenly Purity yang menjadi balai mesyuarat maharaja dan pembesar.

 • Bersolat di masjid yang tertua di Beijing, Niujie Mosque yang dibina pada tahun 996 ketika Dinasti Liao. Senibina masjid ini merupakan seni campuran ukiran Islam dan kaum Han, dan disini ada disimpan kitab Al-Quran yang berusia lebih 300 tahun. Masjid ini hampir musnah diserang tentera Genghis Khan pada 1215 tetapi telah dibaik pulih pada 1443 ketika Dinasti Ming.

 • Membeli-belah di Muslim Supermarket, dimana tetamu boleh mendapat barangan yang halal seperti rempahratus, sayur-sayuran, produk tenusu, roti dan juga kacang-kacang seperti buah berangan, almond dan lain-lain. Masa bebas untuk bersiar-siar dan membeli-belah di Wangfujing Street yang merupakan kawasan membelibelah yang terbesar dan paling terkenal di China yang wujud beratus tahun dahulu sejak dari zaman Dinasti Ming lagi. Pelbagai jenis kedai menjual barangan moden dan antik, gerai-gerai makanan selain pusat beli-belah Beijing Mall dan Beijing Department Store. Menyaksikan persembahan penuh dengan illusi, mistik dan mendebarkan di Acrobatic Show pada sebelah petang. Bermalam di Beijing .

HARI 5 : Beijing

 • Membeli belah di Jewelry City yang sangat popular dengan barang kemas yang diperbuat dari jade dan mutiara yang berkualiti tinggi. 

 • Melawat Summer Palace yang dibina pada kurun ke-12 di sekitar Longevity Hill dan Kunming Lake ketika zaman Dinasti Yuan sebagai istana bersemayam musim panas bagi maharaja China. Istana ini mula dijadikan muzium sejak dari tahun 1914 lagi ketika pemerintahan maharaja terakhir China, Puyi. Diiktiraf sebagai taman istana terbesar di dunia, tetamu akan dapat menikmati pemandangan flora yang cantik dan panorama sekitar tasik yang mengagumkan. Antara tarikan di sini ialah SeventeenArch Bridge, Wenchang Pavilion, Foxiang Ge Tower dan Hall of Benevolence and Longevity.

 • Membeli-belah di Silk Street. Sesuai namanya, kawasan ini terkenal menjual kain pakaian sutera dan di sini terdapat Silk Market yang setinggi 6 tingkat dengan lebih 1,000 buah kedai yang menjual pelbagai jenis barangan dan cenderamata selain sutera. Bermalam di Beijing .

HARI 6 : Beijing - Tianjin - Beijing

 • Merasai pengalaman menaiki Bullet train ke Tianjin. Salah satu bandar komersial yang termuka di China. Membeli belah pelbagai barangan di Food and Culture Street, seperti kraf tangan dan mencuba makanan ringan tempatan muslim. Tempat ini turut menyajikan seni bina dan budaya klasik seperti di zaman pemerintahan Dinasti Qing

 • Singgah dan ziarah Great Mosque di Tianjin. Salah satu masjid yang paling terkenal di China ini menjadi tempat ibadah bagi umat islam bermula pada tahun 1644 iaitu permulaan Dinasti Qing. Pelbagai makanan muslim tempatan yang lazat juga dijual kepada pengunjung di sekitar masjid. Terletak di Dataran Marco Polo, Daerah Hebei, Italian Style Street merupakan sebuah resort pelancongan dengan gaya Itali di bandar Tianjin. Ia dahulunya dikenali sebagai satu-satunya konsesi di luar Itali, dan kini merupakan bangunan besar gaya Itali yang unik di Asia.

HARI 7 : Beijing

 • Bersiar-siar sambil membeli belah di Qianmen Culture Area di tengah bandar Beijing. Tempat yang mempunyai sejarah lebih 570 tahun ini bukan sahaja meyediakan pemandangan seni bina bangunan dari zaman Dinasti Qing malahan pelbagai butik berjenama serta restoran muslim yang terkenal menanti para tetamu. 

 • Membeli-belah di Hong Qiao Market, tempat ini dikunjungi lebih daripada sejuta pengunjung dari seluruh dunia pada setiap tahun. Tarikan utama tempat ini adalah mutiara yang bermutu tinggi, produk digital, sutera dan pelbagai makanan laut yang eksotik. Meneruskan lawatan membeli-belah ke Bairong World Trade Center. Merupakan pusat borong terbesar di Utara China dan pusat perdagangan terbesar di Asia. Pelbagai barangan jenama pakaian terkenal, kebudayaan dan sukan menjadi tarikan pada para pengunjung. Bermalam di Beijing .

HARI 8 : Beijing - Kuala Lumpur

 • Menaiki penerbangan pagi pulang ke Kuala Lumpur.

HARGA PAKEJ TERMASUK

 • Tiket penerbangan kelas ekonoi termasuk surcaj minyak dan cukai penerbangan. 

 • Penginapan hotel 4 malam bertaraf 4 bintang sepanjang lawatan termasuk cukai bandar

 • Sarapan pagi di hotel, makanan tengahari dan makan malam sepanjang lawatan mebikut aturcara.

 • Tiket masuk ke tempat lawatan seperti yang dinyatakan

 • Perkhidmatan tour leader dan tour guide yang terlatih professional.

 • Tip untuk tour leader, tour guide dan pemandu bas persiaran.

HARGA PAKEJ TIDAK TERMASUK

 • Kos antigen atau PCR COVID-19 sekiranya disyaratkan oleh negara dilawati.

 • Travel & Covid-19 Insurans - Hubungi kami bagi khidmat nasihat dan pembelian premium insurans yang sesuai

 • Surcaj tambahan ketika waktu perayaan, puncak dan cuti sekolah.

 • Servis tambahan di hotel seperti snek, mini bar, dobi dan porter.

 • Makan minum, tiket masuk lawatan dan tempat lawatan selain dari yang dinyatakan.

 • Bayaran tambahan lebihan had bagasi penerbangan.

 • Perkara lain yang tidak dinyatakan di dalam aturcara dan pakej termasuk.

HOTEL

 • Gubei Guest House 1 Mlm

 • Beijing Bright Culture Hotel 5 Mlm

Berhubung terus dengan team kami untuk sebarang persoalan berkaitan persiapan percutian anda.

Cik Salina

Tour Consultant Exec

Cik Fizah

Tour Consultant Exec

bottom of page